info

 

 

Dobrodošli na straneh Lige pikado MASTER 301

 

Strani, ki so pred vami so namenjene predvsem za hitrejše obveščanje, objavljanju rezultatov in pregled dogajanja v ligi Pikado MASTER 301 katera že od leta 1996 kontinuirano poteka na lokacijah GORJE - BLED in bližnji okolici. Zato je padla ideja da se vse skupaj skuša strniti in prikazati na teh straneh. Tako so se rezultati in obveščanja lige leta 2007 prvič pojavile na teh straneh in se bolj ali manj uspešno držijo že 3 leta . Ker nismo želeli povečevati stroškov lige z izdelavo teh strani so (bile) strani izdelane amatersko in postavljene na brezplačne strežnike (Free Webhosting), kar pa ima druge slabe lastnosti (nesigurni strežniki, počasno odpiranje strani, omejen spletni prostor, agresivne reklame, blokiranje strani ob povečanem obisku, majhen mesečni bonus prenosa (bandwith)...), zato so bile strani tudi večkrat nedosegljive. Ker so bili ti izpadi kar pogosti (zadnji je trajal ka mesec dni), obiskov strani pa vedno več, se je bilo treba odločiti drugače.

V zadnjem času pa so se z razmahom svetovnega spleta povečale tudi kapacitete strežnikov in so cene plačljivega gostovanja padle smo se odločili preseliti strani na te strežnike kar ima kar nekaj prednosti (več diskovnega prostora, lastna domena, zaneslivejše delovanje, boljši suport,...). Letni stroški (na sezono) gostovanja pa ne presegajo 2% celotne prijavnine lige s tem da smo poleg gostovanja dobili tudi lastno domeno (master301.com).

 

Forma strani je v glavnem ostala nespremenjena že od začetka postavitve. Vsa pomembna obvestila, dogajanja in novosti o poteku lige se nahajajo na prvi strani. Najnovejši rezultati vsakega kola pa so postavljeni na stran in pripravljeni za prenos takoj ko so izdelani v elektronski obliki (Excel datoteka) in s tem hitreje dosegljivi kot po navadni pošti kar je tudi osnovni namen teh strani. Vzporedno z tekočim dogajanjem se na strani dodajajo tudi rezultati iz preteklih lig in statistika lige za kar pa vedno zmankuje časa. Ravno tako na strani za prenos dobite vse potrebne formularje (zapisnik, prijavnice), pravila lige ter turnirske obrazce za 8-64 repasaž sistem v Excel datotekah. Tu je še foto galerija kjer lahko prispevate zanimivejše slike iz tekem ter predstavitev pogojev državne lige.

 

Strani so izdelane v FrontPagu (v html) v prihodnosti so možne tudi popolne spremembe s postavitvijo SQL baze in PHP strani kar pa zopet zahteva drugačno konfiguracijo strežnikov. Strani so najbolje vidne z Internet Explorerjem v resoluciji 1024x768 in na višje!

 

 

Lep pozdrav in dober met!

 

 

 

ORGANIZATORJI  LIGE

 

 ime  zadolžitev  tel.  e-mail
 KOCJANČIČ MARKO  vodenje rezultatov, urejanje IE strani  041582372  marko@master301.com 
 BEZNIK ANTON  pobiranje in raznos rezultatov  040907125  anton.beznik@telemach.net 
 PAZLAR BRANKO  zaključni turnir, razglasitev rezultatov, pokali  041855808  branko.pazler@jeko-in.si

 

 

 

 

 

©2010Design by Marko